STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Repsol Honda trialteam testar förnybart bränsle

Förnybart bränsle från Repsol. Bild: Honda Racing.

Teamets trialförare Toni Bou och Gabriel Marcelli har genomfört tester med tävlingsbiobränsle, designat och producerat på Repsol Technology Lab. Det skriver Honda Racing i ett pressmeddelande.

Förarna samarbetar med forskare från Repsol innovationscenter i syfte att minska utsläppen från sina maskiner. Återkopplingen från trialteamet är nyckeln till utvecklingen av detta bränsle, designat för att bibehålla samma prestanda som traditionellt bränsle och avsevärt minska netto CO2-utsläpp.

Bränslet kommer från organiskt avfall och släpper ut upp till 90 procent mindre netto CO2-utsläpp än konventionella bränslen. 

Bou och Marcelli informerade Repsol om att prestandan var identisk med den för konventionellt bränsle, vilket är en bra grund för att fortsätta avancera i de kommande testerna med syftet att få motor-bränslekombinationen att fungera med full kapacitet.

Under 2022 har detta biobränsle levererats till den franska F4-serien och även till Isidre Esteve, som kommer att delta i Dakar-rallyt med ett bränsle tillverkat av 75 procent hållbart framställda råvaror. MotoGP-föraren Marc Márquez använde bränslet under tester på Jarama för några veckor sedan, med bra resultat. 

Repsol är engagerade i hållbarhet och energieffektivitet och tänker på framtiden för att utveckla bättre bränsle, så att de framöver kan hittas på bensinstationer.