STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Retro MV Agusta Concept 921 S

MV Agusta upp Concept 921 S. Bild: MV Agusta.

Under Milano-mässan visade MV Agusta upp Concept 921 S som är en retrohyllning i en modern version till den berömda 750 S caféracern från 1973, med tre färger som består av ett grått och blått karosseri med röda detaljer.

Hojen är byggd kring en helt ny stålrörsram och underram av aluminium. Kraften kommer från en 921kubik radfyra vilken enligt tillverkaren producerar 115,5 hästkrafter och 115 newtonmeter i vridmoment. Enligt MV Agusta väger hojen 205 kilo och kan nå en topphastighet på cirka 219 kilometer i timmen.

Chassikomponenterna på 921 S kommer från dels från Öhlins med NIX USD-gafflar och en TTX36 bakdämpare och gafflarna har elektronisk justering av både kompressions- och returdämpning, medan den bakre stötdämparen justeras manuellt. De främre och bakre skivbromsarna från Brembo. Här finns även modern teknik som ABS för kurvtagning, startkontroll, traction control och fyra körlägen. Koncepthojen är försedd med en quickshifter. Annat är en 4,5-tums pekskärm samt en 16-liters bränsletank. 

Den slutliga produktionsmodellen förväntas göra sin debut 2024.