STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Nytt roadracing-mästerskap för kvinnor

Bild: Motoit.

Italienska organisationen IMF har nu skapat ett mästerskap på bana som går under namnet Campionato Italiano Velocità Femminile, CIV. Ett svar på det allt växande antalet kvinnliga förare, och då inte enbart i Italien utan runt om i världen och inom alla motorsporter. Det såg vi under årets tredje upplaga av Women’s European Cup där förare från hela världen tog sig till startlinjen.

Mästerskapet kommer att hållas i Italien, och finnas på tävlingskalendern 2023.

Moto.it rapporterar att etablerade italienska förare kommer att kunna välja mellan antingen nationella mästerskapet eller EM. Och, nybörjare samt de som inte har råd med kostnaderna för att tävla utomlands, kan tävla i samtliga sex omgångar, varav tre kommer att vara tillsammans med Women’s European Cup (WEC). 

Första omgången körs den 30 april på Misano World Circuit – Marco Simoncelli. Den sjätte och sista omgången körs den åttonde oktober Enzo och Dino Ferrari Imola International Racetrack.

Giovanni Copioli, IMF:s president, förklarade att det var ett sant nöje att tillkännage födelsen av CIV. Han nämnde även att världen av kvinnliga motorsport-utövare ständigt växer, vilket framgår av passionen de ser på banan och de många evenemang som hålls, både på banor och i terräng.

Copioli är säker på att deltagarna kommer att bjuda på spännande lopp, på hög nivå samt att kvinnliga förare förtjänade ett tri-colore-mästerskap.