STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Rörlig grafik på motorcyklar och skinnställ

Patent inlämnat av Silverstone Design Limited. Bild: BikeSocial.

Under F1-racet i USA, som kördes i oktober, introducerade McLaren-teamet en ny teknik i form av digitala bildskärmar strategiskt placerade på sina bilar. Under loppet visades olika annonser på bilarna. En teknik som även kan komma att användas inom roadracing i framtiden, och på förarnas skinnställ.

Seamless Digital, företaget bakom bildskärmarna, är en del av Silverstone Paint Technology som i sig är relaterat till Silverstone Design Limited. Det sistnämnda företaget har lämnat in en patentansökan som illustrerar typen av flexibel bildskärm tillämpad på motorcyklar och racingställ. Här nämns specifikt de möjligheter som erbjuds i MotoGP och Superbike-mästerskapen.

Att flytta idén till en racingmaskin toppen av motorsport där varje gram spelar roll illustrerar lockelsen i att kunna ändra annonsytan under ett race.

Displayerna som hittills använts har varit batteridrivna, så de är isolerade från fordonets elektriska system, och McLaren började testa dem redan i slutet av 2021. Systemet på McLaren, med en skärm på vardera sidan av sittbrunnen där de är med tanke på kameror ombord, väger endast 190 gram totalt, och tack vare låg strömförbrukning kan de fungera med mycket ett litet batteri. 

Framtiden är spännande.