STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Rossi årets idrottsikon vid Laureus Awards 2022

Valention Rossi Icon of the Year. Bild: Laureus World Sport Award

Valentino Rossi har nominerats nio gånger, och detta är hans tredje utmärkelse i det prestigefyllda Laureus Award. Det årliga evenemanget hölls första gången 2000 och hedrar årets största och mest inspirerande sporttriumfer och visar upp Laureus Sport for Goods arbete. De sex kategorier är: Sportswoman, Sportsman, Team, Breakthrough, Comeback och Action. Röstningen sker av mer än 1000 sportmedier från över 70 länder. Laureus World Sports Academy består av en unik grupp av idrottslegender som sedan röstar fram vinnarna i varje nominerad kategori.

Motorcykellegenden Rossi gick i pension efter 2021 års MotoGP-säsong. Under en karriär som sträcker sig över mer än ett kvarts sekel kommer Rossis rekord och personliga utstrålning att vara svåra att matcha, eller överträffa. Både på och utanför banan. Hans namn kommer för alltid att finnas med i historieböckerna.

Italienaren vann nio världsmästerskap och noterade 115 vinster och 235 pallplatser. Han är den enda föraren som har vunnit världstitlar i kategorierna 125cc, 250cc, 500cc och MotoGP. Hans unika karisma, snabbhet, hantverk som förare och dominans i sin sport, plus en skvätt rock and roll, har gjort honom till mycket mer än bara en roadracingförare. 

2006 hedrades Rossi med Laureus Spirit of Sport Award för att markera sitt bidrag till sporten efter att ha vunnit sitt femte raka världsmästerskap i MotoGP. Han vann även Laureus Comeback of the Year 2011.

I sitt tacktal sa Valentino Rossi:

Det faktum att detta pris delas ut av sportlegender gör det mer speciellt. Jag var i Barcelona 2006 vid Laureus Awards Ceremony och jag träffade många av mina idoler, så det var fantastiskt. Jag har redan tagit två priser från Laureus Academy, så jag måste tacka alla för detta. Det här är bra.

Jag hade tur eftersom jag hade många fantastiska prestationer i min karriär. Segrarna är förvisso viktiga, men jag tror att det viktigaste är att många känner till MotoGP och började följa motorcykling på grund av mig. Det här är sporten som jag älskar och jag är väldigt stolt över den här utmärkelsen.