STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

SC-Project nya ljuddämpare för Pan America 1250

Harley-Davidson Pan America. Bild: SC-Project.

Harley-Davidsons första äventyrsmaskin, Pan America, har inte ett lika omfattande utbud av eftermarknadsdelar jämfört med andra modeller från den amerikanska tillverkaren. Här ha andra företag som tillhandahåller delar sett en marknad. Bland annat har Vance & Hines och HP Corse lanserat slip-on ljuddämpare till maskinen. Nu lanserar det italienska företaget SC-Project två ljuddämpare för den stora äventyraren. 

SC-Project har varit med och tagit MotoGP-titlar med Repsol Honda Team (2017–2019) och anpassat den kunskapen till marknaden för ADV. Nyligen presenterade företaget tillval för både Tiger 900 och KTM 1290 Super Adventure R.

Modellen Adventure är en Euro 5-kompatibel ljuddämpare som ger en blygsam effektvinst, med 1,5 fler hästkrafter vid 7700 varv per minut och 1,08 Newtonmeter extra vridmoment vid 7700 varv per minut.  

Den andra modellen, SC1-R GT, avstår från kraven som följer Euro 5, och kommer med samma finish som Adventure-ljuddämparen, men kräver också SC-Projects adapterrör som tar bort katalysatorn. Ljuddämparen minskar vikten med 3,8 kilo samtidigt som den lägger till 5,5 hästkrafter vid 5000 varv per minut och drygt åtta Newtonmeter i vridmoment vid 6000 varv per minut.

Båda modellerna kommer med 24-månaders garanti, och finnas tillgängliga i maj 2022.