STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

ScrAmper från ukrainska tillverkaren EMGo

ScrAmper från det ukrainska företaget EMGo. Bild: EMGo.

Vi kan bara föreställa oss hur svårt det måste vara att driva ett företag i Ukraina under ett pågående krig. Trots det har det Odessa-baserade företaget EMGo precis lanserat en omgång av crowdfunding på Indiegogo för deras ScrAmper. En elektrisk scrambler.

Från och med ett förbeställningspris på 6000 euro beräknar EMGo att kunna leverera maskinerna i november 2022. För att uppnå målet har de flyttat produktionen till Polen och deras lagerverksamhet till Tyskland. 

För att stödja Ukrainas motstånd mot Rysslands invasion kommer de att bygga en motorcykel för militären för varje 15 sålda produktionshojar.

ScrAmper är en maskin för nybörjare, utformad som en elegant scrambler och som packar undan sina elektriska komponenter. Den drivs av en motor på nio kW, som når toppeffekten vid 16 kW. Utrustad med en fyrväxlad växellåda, som tillverkaren säger fungerar precis som en bensindriven maskins växellåda. Den har en listad topphastighet på 130 kilometer i timmen, och en maximal räckvidd på 160 kilometer.

Batteriet kan laddas till 50 procent på 30 minuter och 80 procent på 90 minuter. Laddkabeln förvaras ombord, med en adapter för att ansluta den till allmänna billaddningsstationer.