STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Simone Conti Yamaha XS650 

Simone Contis retroracer av en Yamaha XS650. Bild: BikeEXIF.

Simone Conti har vad många anpassade motorcykelbyggare strävar efter – en omedelbart igenkännbar stil. Den italienska hantverkaren arbetar under Simone Conti Motorcycles fana och skapar maskiner som ser snabba, tuffa och futuristiska ut. Stilen är så distinkt att Simones vänner hånade honom när han berättade att han skulle skräddarsy en Yamaha XS650.

I ett uttalande för tidningen Bike EXIF berättade Simone om tankarna kring utmaningen.

-Jag hade den här Yamaha XS650-motorn från 1971och jag trodde att jag kunde göra en hoj med en gammal motor och en modern estetik. Alla mina vänner sa till mig att det aldrig skulle bli vackert, eftersom motorn har helt andra linjer.

Resultatet blev en väldesignad maskin, med en aluminiumram. Fjädringen utgörs framtill i form av Honda för CBR600RR och en Öhlins monoshock bak samt en handgjord svingarm för att hålla supersportens estetik. När det gäller kåpan har hojen fått en kombinationskaross med inspiration från en MT-03 och den ikoniska R1. Sammanfogade i ett paket som visar den aggressiva stilen hos båda, och kryddat med en del retrodesign.

Här kan du läsa mer om hojen, och se fler bilder: https://www.bikeexif.com/custom-yamaha-xs650-simone-conti