STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Skisser på en Peugeot Adventure Scooter 

CAD-skiss på Peugeot AVD-skoter. Bild: Bennets.

Peugeot har ett antal två- och trehjuliga skotrar men nu kan den franska tillverkaren ha en AVD-skoter på gång till produktionslinjen. Äventyrssegmentet bland skotrar har blivit ett snabbt växande undersegment där en praktisk skoter kombineras med den dynamiska mångsidigheten hos en äventyrshoj. 

Honda har sin ADV350 och här finns även Kymcos DT X360 och Aprilias 200cc SR GT som kombinerar en antydan till äventyr ihop med det praktiska vrid-och-kör. Nu tyder det på att Peugeot förbereder sin egen version av det upplägget, med hjälp av 399 kubikmotorn från trehjulingen Metropolis 400i. En encylindrig motor på 36 hästkrafter vid 7250 varv per minut. 

I en artikel publicerad av brittiska Bennets publicerades CAD-ritningar av en skoter med tydlig terränginspiration, framhävd av dubbla sportdäck och långvägsfjädring.

ADV-skotern kommer med största sannolikhet att vara smidigare än Metropolis på grund av sin lättare vikt. Det har inte gjorts några officiella tillkännagivanden och inga rapporter om några observationer av prototyper under testning. Den som väntar får se.