STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Spansk elmotorcykel för under 85 000 kronor

Urbet Lora. Bild: Urbet.

Med den elektriska nakenhojen Lora vill den spanska tillverkaren Urbet driva elektromobiliteten framåt. Hittills har tillverkaren byggt skotrar på ett klassiskt sätt med enkla navmonterade motorer, framför allt riktade till stadstrafik. Med nya modellen Lora vill Urbet utöka sitt sortiment med en ”riktig” motorcykel.

Urbet Lora debuterade på Malaga Motorcycle Show, i mitten av maj. 

Elmotorn driver bakhjulet via en kamrem, medan det stora litiumjonbatteriet, som sitter långt fram i motorcykelns rörformade ram har en bärande funktion.

Uppgiven toppeffekt är 11kW, och den nominella effekt 5kW. Eller 6,8 hästkrafter, vilket kan generera en topphastighet på 120 kilometer i timmen. Räckvidden ligger på 180 kilometer med Eco-läget, och 120 kilometer i Sport-läget. 

Det kommer även en “S”-modell av Lora, som har en nominell effekt på 8kW, eller 10,7 hästkrafter. Toppeffekten är på 19kW, och ger 25,5 hästkrafter med en topphastighet på 150 kilometer i timmen. S-modellen kan utrustas med två batterier. 

Enligt Le Repaire des Motards är räckvidden 240 kilometer i sportläge, och den bör stiga till 360 kilometer i Eco-läge.

Båda maskinerna delar samma chassi, och är utrustade med USD-gafflar, dubbla skivor framtill med radiella bromsok och ABS, medan svingarmen är av aluminium.

Standardmodellen Lora kostar 8000 euro och S har en prislapp på 11 500 euro. 

För närvarande finns endast 30 exemplar tillgängliga, och levereras i slutet av året.