STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Stabilisering på nyförsäljningen

Siffrorna över antalet nyregistrerade motorcyklar har stabiliserats i maj 2021 med ungefär samma siffror som året före. Samma sak gällde för föregående månad.
Den i praktiken helt uteblivna våren påverkar direkt en bransch som säljer tvåhjulingar och tillsammans med att statistiken är lite svårtolkad på grund av många förregistreringar under 2019 ser vi bra siffror för detta andra kvartal medan vi fortfarande lider av färre registreringar till och med mars.
På samma sätt är siffrorna för nyregistrerade mopeder missvisande då flera aktörer valde att förregistrera fordon i december förra året vilka säljs nu. Dessa syns dock inte i statistiken för 2021.
I maj 2021 såldes 1896 motorcyklar medan det i maj 2020 såldes 1883 hojar. I princip samma siffror alltså. Ser man totalt under januari till maj 2021 såldes 5734 motorcyklar medan det under samma period 2020 såldes 6387 MC. Minus tio procent totalt alltså.
– Inga uppseendeväckande siffror för maj 2021 utöver att antalet nyregistrerade elmopeder återigen överstiger de med bensinmotor, säger Niklas Kristoffersson, vd Moped- och motorcykelbranschen i en kommentar.
Mer info finns på: www.mcrf.se