STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Start2Ride besöker Danmark

Bild från Yamaha Motor Scandinavia.

Efter flera års framgång i Sverige, där de lockat tusentals motorcykelentusiaster till både Stockholm och Göteborg, tar Yamaha Motor Scandinavia nu det populära Start2Ride-konceptet till Danmark. Det blir första gången eventet hålls på dansk mark, en expansion som välkomnas av både befintliga och nya motorcykelfans.

Att välja rätt motorcykel i dagens stora utbud kan vara en stor utmaning. Start2Ride är ursprungligen ett initiativ från McRF i Sverige (Motorcykelbranschens Riksförbund), som erbjuder en lösning på detta. 

Syftet är att väcka intresse för motorcyklar och underlätta valet av rätt motorcykel genom att samla flertalet modeller på samma plats för testkörning. Yamaha Motor tar i slutet av april det framgångsrika konceptet till den danska marknaden och välkomnar både erfarna motorcyklister och nya som är nyfikna.
– Vi har länge känt att det fattas något för motorcykelfans i Danmark. Efter att själva ha varit en del av Start2Ride i Sverige, kände vi att det var dags att ta med konceptet till danskarna också. Det kommer även finnas en körskola på plats för de som vill komma i gång med MC-körkortet. Även inbitna förare kommer få möjlighet att testa flera nya modeller. Vi ser fram emot att dela med oss av vår kärlek till motorcyklar och knyta samman entusiaster i Danmark,säger Morten Brondbjerg försäljningsdirektör på Yamaha Motor Scandinavia.
Under Start2Ride i Danmark har man en möjlighet att uppleva och testa över 30 av de senaste motorcykelmodellerna från Yamaha, inklusive de mycket eftertraktade MT09 och Tenere 700 Extreme. 

Evenemanget erbjuder även testkörningar av ebikes, vilket breddar sortimentet av Yamahas produkter som deltagarna kan prova. För de som inte har MC-körkort finns möjlighet att träffa en körskola och lära sig mer. På plats finns även flera olika foodtrucks och en DJ, för en avslappnad och trevlig atmosfär för alla besökare.

Datum: Söndag, 28 april 2024
Tid: 10:00 – 16:00
Plats: Tømmerupvej 31 i Kastrup.

I Sverige 

Datum: Lördag 4 maj klockan 10 till 17 och söndag 5 maj klockan 10 till 16.

Plats: Stora Holm, Holmvägen 55, Göteborg.

Datum: Lördag 11 maj klockan 10 till 17 och söndag 12 maj klockan 10 till 16.Plats: Gillinge, Gillinge 1, Vallentuna.