STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Svedea:s nya MC-stipendiater

För tolfte året bidrar Svedea till att utbilda nya hojentusiaster. En jury har nu utnämnt sex MC-stipendiater som får upp till 20 000 kronor för att förverkliga drömmen om körkort för MC.

 Svedea är ledande i Sverige på MC-försäkringar och vill göra vad de kan för att bidra till att fler får uppleva känslan av frihet, äventyr och samhörighet med andra hojåkare. Mc-stipendiet delas i år ut för tolfte gången.

-Sex blivande MC-förare kanske inte låter så mycket, men intresset för MC-stipendiet 2024 har varit rekordstort med nästan 4 000 sökande. Vi är rätt säkra på att kampanjen väckt slumrande drömmar hos många som kommer att ta körkort ändå. Det är lätt att förstå, känslan att fara fram på hoj är svår att förmedla – den måste upplevas, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för MC på Svedea.

Mottagarna av Mc-stipendiet 2024

Årets stipendiater har god spridning i landet och representerar lika många landskap: Dalarna, Uppland, Halland, Södermanland, Värmland och Västergötland.

Robin Kjellin, Sollerön

Rikard Gustavsen, Vällingby

Sandra Karlsson, Halmstad

Nadja Johannesson, Tungelsta

Marie Jonson, Skoghall

Marina Knezevic, Göteborg

-Juryarbetet blir tuffare för varje år, i takt med att fler och fler söker. Konkurrensen har hårdnat och det är väldigt många riktigt bra ansökningar med fina motiveringar. Till slut enades vi och säger stort grattis och lycka till med både teori och praktik! Sen vill jag också rikta ett stort tack till alla 3 942 som inte nådde ända fram den här gången. Bättre lycka nästa år, avslutar Stefan Karlsson.

Fakta Mc-stipendiet 2024

MC-stipendiet vänder sig till alla som är över 20 år

Sökande ska ha haft svenskt bilkörkort i minst två år

Ansökningsperiod 26 januari till 29 februari 2024

Omfattar körkortsbidrag upp till 20 000 kronor (trafikskola, körlektioner, prov m.m.)

Svedeas jury utser 6 stipendiater.

Mer information finns på Svedea.se/mc-stipendiet.