STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Svenska motocrosstalanger i bLU cRU Superfinale

Unga och lovande motocrossförare i blågula färger står i rampljuset på den internationella scenen när Yamaha Motor arrangerar sin årliga superfinal, bLU cRU som avgöra mellan den 6:e och 8:e oktober i Frankrike. 

Dit har rekordmånga svenska förare tagit sig till start via kvalificering, bland annat Bland de utvalda svenska talangerna märks namn som Viggo Östner, Elin Rothsten, Albin Glansén och Nellie Fransson. 

Totalt har 120 barn och ungdomar från hela världen kvalificerat sig för finalen, och av dessa är hela 40 talanger från Skandinavien.

Det är fjärde året i rad som Yamaha anordnar bLU cRU Superfinale för unga motocrossentusiaster. 

-Ansökningarna till bLU cRU i år har nästan fördubblats jämfört med föregående år. Detta betyder att konkurrensen har varit stenhård och därför har vi med oss ett extra starkt gäng av svenska ungdomsförare i år. För många av dessa barn och ungdomar är det här evenemanget höjdpunkten på säsongen, och de har längtat hela året efter att få veta om de skulle kvalificera sig eller inte. Att dela denna unika helg med så många likasinnade motocrossentusiaster är en upplevelse som kommer att prägla dem för livet”, säger Morten Brondbjerg från Yamaha Motor Scandinavia.

De tre bästa förarna från varje klass, tillsammans med två wildcard-deltagare, kommer att bjudas in till ett speciellt träningspass, känd som Masterclass. Här kommer en förare från varje klass att utses som den slutliga bLU cRU-mästaren.