STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Svenskt företag lanserar airbag-jeans

Mo’cycle airbag-jeans på väg ut på marknaden 2022. Bild: Airbag Inside Sweden AB.

De flesta system för krockkudde i personlig MC-utrustning fokuserar på förarens axlar, nacke och rygg. Nu vill det svenska företaget Airbag Inside Sweden AB stärka förarskyddet med sin kollektion Mo’cycle, och ett par airbag-jeans.

Mo’cycle Airbag Jeans förlänger skyddet och hjälper till att skydda övre ben vid en krasch. Ett mekaniskt tjuder aktiverar systemet, som känner av när föraren åker av sin motorcykel. Gasen från en inbyggd CO2-behållare och blåser upp de skyddande komponenterna. Utsidan av jeansen är gjord med UHMWPE-fibrer, som enligt tillverkaren är 17 gånger starkare och åtta gånger lättare än stål.

Airbag Inside Sweden är ett krockkudde- och designföretag baserat i Lysekil, Sverige. Varumärket Mo’cycle® grundades 2005 av Moses Shahrivar efter att ha utvecklat världens första motorcykeljeans. Lanserat av de officiella Harley-Davidson-butikerna i Sverige. Den första versionen av motorcykeljeansen var läderförsedda, den andra kevlarförstärkta och den tredje är nu utrustad med krockkuddar.

Historien om Mo’cycle airbag-jeansen började 2016 när företaget först ansökte om patent på teknologin. Företaget har ägnat år åt utveckling och 2021 genomgick produkten krocktester och fick ett godkännande.

Förra året var man med i tv-programmet Shark tank i Sverige, känt som Dragons’ Den, och samlade in 300 000 euro från tre investerare. Och, airbagjeansen var även med på CNN, The Tonight Show med Jimmy Fallon.

Jeansen finns i blått och svart. Mo’cycle airbag-system finns även i en väst, shorts och jacka. 

Här kan du läsa mer: www.airbagpants.com