STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Team RNF får inte köra MotoGP 2024 

Raul Fernandez på Circuit Ricardo Tormo under säsongsavslutningen 2023. Foto: FIM/Lukasz Swiderek.

CryptoDATA RNF, satelitteam för Aprilia, nekas inträde för MotoGP-säsongen 2024 på grund av “upprepade överträdelser och brott mot deltagandeavtalet som påverkar MotoGPs offentliga image. Beslutet fattades under måndagen av MotoGP:s urvalskommitté, bestående av medlemmar från FIM, IRTA och Dorna Sports.

På en presskonferens under lördagskvällen kallade representanter för CryptoDATA ryktena för ”falska nyheter” och insisterade på att allt var bra inom teamet.

Men, det har blåst kring RNF. För två veckor sedan ska ett erbjudande från en köpare av teamet ha avvisats. Därtill avgick teamchefen Razlan Razali för en dryg månad sedan, på grund av dåliga ekonomiska beslut. RNF nekade till att vara skyldig några pengar till leverantörer, inklusive Aprilia, och insisterar på att de hade ett kontrakt på plats till 2026.

RNF och Aprilia har ännu inte kommenterat uttalandet, som kom dagen före det första försäsongstestet på Circuit Ricardo Tormo i Valencia. 

RNF bildades i slutet av 2021 efter Petronas och Sepang Racing Teams beslut att lämna MotoGP. Den tidigare SRT-teamchefen Razali blev då ägare till RNF och teamet körde med Yamaha första säsongen innan man växlade över till Aprilia i år.

Framtiden för ett Aprilia-satellitteam är dock säkerställd 2024. Urvalskommittén kommer att granska ansökningar om ett nytt oberoende team.

Eventuellt kan Trackhouse Racing, som ägs av den tidigare NASCAR-stjärnan Justin Marks, gå in i mästerskapet. Föraruppställningen kommer att förbli densamma, både Miguel Oliveira och Raul Fernandez har kontrakt direkt med Aprilia. Teampersonalen kommer sannolikt att förbli densamma.