STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Tesla Model S Plaid och Harley-Davidson Livewires i dragrace

Bild: electreck.co

Tesla Model S Plaid är för närvarande den snabbast accelererande sedan-modellen i världen. Och, det är inte första gången som S Plaid tävlar mot ett annat fordon i ett dragrace. Däremot har det elektriska fartundret aldrig tidigare tävlat mot en elektrisk motorcykel.  

Det ”tystaste dragracet någonsin” gick av stapeln i början av förra veckan, skriver tidningen Electrek. 

Visst skilde förutsättningarna sig åt gällande vikt och kraft. Motorcykeln väger cirka 249 kilo och bilens vikt landar på 2161 kilo. Men, trots motorcykelns lägre vikt går det inte att jämföra LiveWires 105 hästkrafter med totalt 1020 hästkrafter från Tesla Model S Plaid.

Elhojen har en imponerande 0-96,5 kilometer i timmen på drygt tre sekunder men Teslan göra den sträckan på under två sekunder.

Så, hur gick det?

I filmen på Teslas YouTube-kanal kan vi se att LiveWire tog en kort tidig ledning, innan den blev omkörd av Teslan. Loppet var snabbt över, både bokstavligt och bildligt.

Teslas Model S Plaid satt 6,1024 sekunder och slog LiveWires 7,2717 sekunder. Tesla klockade sin sluttid vid 191 kilometer i timmen. LiveWire körde in på 7,27 vid 156 kilometer i timmen.

Harley-Davidson Livewire är ett av tillverkarens mest ambitiösa projekt och den första helelektriska hojen någonsin, och man har börjat sälja Livewire under ett separat varumärke.

Här kan du titta på filmen:https://youtu.be/pdcX1K6qXS8