STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Tom Cruise flyger med en Honda CRF 450

Tom Cruise tar sats för ett riktigt Mission Impossible. Bild: SplashNews.com

Att motorcyklar är populära inslag i actionfilmerna Mission Impossible kan inte ha undgått någon. Hojar som Triumphs Speed Triple, Daytona 955i och Bonneville samt BMW R NineT Scrambler och S1000RR är några modeller som figurerat i filmerna med Tom Cruise som förare. 

Den nya Mission Impossible 7, som planeras att släppas den 27 maj nästa år, följer samma linje. Tom Cruise som är känd för sina stunts gör här ett av sina mest imponerande hittills. 

Inspelningen gjordes i Norge i slutet av september förra året. Under den första inspelningsdagen steg han på en Honda CRF 450, vred på motorn, gav gas och accelererade längs en lång ramp för att köra rakt av en klippa. Det utan att fastna i helikoptern, drönaren, motorcykeln och klippväggen. 

Totalt utförde han hoppet sex gånger innan han och filmens regissör Christopher McQuarrie var nöjda. Inför den riskfyllda utmaningen hade Cruise tränat i flera månader.

Cruise förklarar de tekniska detaljerna för EmpireOnline och betonar svårigheten att genomföra hoppet.

Om vinden var för stark skulle den blåsa mig från rampen. Helikoptern, som filmade, var ett problem eftersom jag inte ville hamna nerför rampen i toppfart och bli träffad av en sten. Eller om jag åkte på ett konstigt sätt visste vi inte vad som skulle hända med motorcykeln. Jag hade ungefär sex sekunder på mig när jag lämnade rampen för att dra i fallskärmen och jag vill inte trassla in mig i motorcykeln. Om jag gör det kommer det inte att sluta bra.