STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Toy Story:s Duke Caboom friad

Evel Knievel och Duke Caboom. Bilder Walt Disney Studios Motion Pictures och Everett Collectio.

Kelly Knievel, som är son till den våghalsige stuntartisten Evel med samma efternamn, lyckades inte få rätt i domstol efter ett år av process. Kelly menade att en av karaktärerna i Troy Story 4 är en avbild av hans far och kränker immateriella rättigheter.

Det var ifjol som Kelly Knievel tog både Disney och Pixar samt andra företag som är associerade med tillverkningen av Toy Story 4 till domstol. Målet centrerades kring användningen av karaktär Duke Caboom, vars röst görs av motorcykel-entusiasten och skådespelaren Keanu Reeves.

Domaren skrev i domen att även Caboom-karaktären påminner om Knievel, och innehåller betydande igenkännande element, så är karaktären inte en verklig skildring. Domaren lyfte även fram argument som att karaktären har ett annat namn, andra kläder, bär mustasch och har annan hårfärg och stil än Evel Knievel. Dessutom är Caboom kanadensare.

Evel Knievel stunts inkluderade bland annat ett motorcykelhopp över Caesars Palace-fontänen i Las Vegas 1967 och ett spektakulärt hopp över en rad bussar på Wembley Stadium i London 1975. Knievel dog i Clearwater, Florida, den 30 november 2007, 69 år gammal.