STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Triumph och Moto Advisor vill slå världsrekord

Världens största träff för kvinnliga motorcyklister är planerad till juli månad på Triumph Factory Visitor Experience. Lokalen ligger vid Triumphs fabrik i Hinckley, mellan Leicester och Coventry.

Målet för sommarens träff är att slå världsrekordet. Enligt VisorDown är gällande rekordet för den största träffen med kvinnliga MC-förare från 2017. Då var 1132 brittiska tjejer på plats i Shropshire, England.

Bakom eventet står Moto Advisor, en grupp MC-entusiaster som Sherrie Woolf och Nimi Patel drog i gång i Storbritannien. De vill föra kvinnor samman och uppmuntra utvecklingen av ett bredare utbud av produkter för tjejer. Och, att inspirera andra att leva sin passion.

I ett uttalande till Trip Advisor säger Sherrie Woolf:

-Vi vill visa motorcykelbranschen att den kvinnliga marknaden är ekonomiskt värd att tillgodose.

Idag finns det över 300 000 kvinnor med MC-kort i Storbritannien. Eventet blir ett sätt att uppmuntra och stödja fler kvinnor att njuta av hojlivet. Och, att engagera sig i alla aspekter; från landsvägskörning, bandagar, terrängkörning, rally, stunt, touring och allt annat som är möjligt på tvåhjuling.

Sherrie Woolf igen:

-Den sociala aspekten, ett delat intresse och gemenskapen är speciell, oavsett om man är man eller kvinna. När du dyker upp till ett evenemang ensam kommer du garanterat att lämna med massor av nya vänner.

Du kan följa Moto Advisor på Facebook, och hålla dig uppdaterad om du funderar på att medverka vid träffen i sommar.