STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Triumph satsar på motocross och enduro

Superstjärnan Ricky Carmichael.

Efter 30 år med att ta fram motorcyklar som äventyrsmaskinen Tiger till streetfighter Speed ​​Triple och retrohojen Bonneville så ger sig nu Triumph in i terrängvärlden. Företaget kommer att satsa på motocross och enduro.

Triumph meddelar att utvecklingen är på god väg med ett heltäckande sortiment av helt nya tävlingsmodeller. Triumph har anställt Ricky Carmichael, vinnaren av 15 motocross och fem Supercross-titlar, samt Iván Cervantes som är femfaldig världsmästare i enduro och segrare av International Six Days Enduro.

Triumph planerar även för att starta ett fabriksteam och tävla på högsta nivå inom både motocross och enduro.

Triumphs VD Nick Bloor säger i ett pressmeddelande:

Dagens tillkännagivande är början på ett nytt kapitel för varumärket Triumph som alla på Triumph är oerhört glada över att få vara med om. Vi är 100 procent engagerade i att göra en långvarig inverkan i denna mycket konkurrenskraftiga och krävande värld, med en enstaka ambition att leverera en vinnande motorcykelsortiment för en helt ny generation Triumph-förare.

Triumph har tidigare tävlat på banor och bland annat vunnit Daytona 200 och Isle of Man Supersport samt British Supersport-titlar. Och, Triumph levererar motorerna för hela Moto2-klassen inom MotoGP. 

Så, ett helt nytt kapitel är på väg att skrivas inom Triumph, och en enorm utmaning att starta ett motocross- och enduroteam på världsmästerskapsnivå.