STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Triumph SOS smartphone-app

Triumph SOS-app. Pressbild.

Triumph SOS-app är ett ackrediterat och avancerat system som körs i bakgrunden i förarens smartphone för att upptäcka och validera en olycka. Det avsett om det är trafikolycka, terrängfall eller annan olycka där motorcyklisten kan vara på allvarligt skadad.

Enligt Triumph levererar plattformen automatiskt förarens nyckelinformation till närliggande räddningstjänster inom några sekunder efter valideringen. Exakt GPS-läge, körriktning och viktig medicinsk information är bara några av de data som överförs, för att ge räddningstjänsten bättre möjlighet att kunna agera snabbt och rätt. 

Systemet har en automatisk pausfunktion för att förhindra oavsiktligt larm samt att det finns möjlighet att bekräfta att man är okej och inte behöver någon hjälp. 

Triumph meddelar att appen inte spelar in eller skickar data om hastighet eller telematik till myndigheter eller de som svarar på larmet. Men, här kan tilläggas att App Store samlar in användares webbhistorik, vilken kan länkas till användarens identitet. 

Appen är tillgänglig för alla MC-förare, oavsett om de kör en Triumph eller inte, men Triumph-ägare får testa appen under tre månaders gratis.

Den nya tjänsten lanserades förra veckan officiellt i USA, Kanada och Europa, och kostnaden för tjänsten ligger på runt 50 kronor per månad. Triumph SOS-appen finns både för iOS- och Android.