STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Triumph tar sig an FIM MX2 2024

Triumph Racing Team satsar mot 2024 i klassen MX2. Bild: Triumph.

Triumph Motorcycles kommer att tävla med sin helt nya 250cc fyrtaktare i det prestigefyllda FIM Motocross World Championship MX2 till 2024. Och, till 2025 går man in i den främsta MXGP-klassen med sin 450cc. 

Triumph Racing Team är ett samarbete med Thierry Chizat-Suzzoni, som drev Kawasaki Racing Team Europe i MXGP under 13 år. Under den nya Triumph Racing-banderollen, som även täcker Moto2 och Supersport racing, kommer partnerskapet mellan Triumph och Thierry att omfatta hans väletablerade och mycket framgångsrika teamstruktur och resurser.

Hans mångåriga Team Manager, Vincent Bereni, kommer att leda teamet med en full besättning av mycket erfaren teknisk personal, alla fokuserade på att ta med sig Triumf till toppen av motocrossracing. Tillsammans har Thierrys och Vincents har över 80 MXGP-världsmästerskapssegrar.

Triumph Racing har sin bas vid Triumphs globala huvudkontor i Hinckley, Storbritannien, där varumärkets forskning, design, ingenjörsutveckling och prototypkonstruktion finns. Motocross World Championship-teamet kommer att vara baserat på Thierrys tävlingsanläggning nära Eindhoven i Holland, där tävlingsteamets personal , kommer verksamhet och tävlingsutveckling att inrymmas.