STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Triumph Triple Trophy och Moto2

Bild: Triumph.

Helgens premiär vid Qatar Grand Prix markerade starten på den fjärde Moto2-säsongen som drivs av Triumphs 765cc trippel. Årets säsong av Triumph Triple Trophy kommer med en förnyad poängstruktur. 

På plats i Quatar avtäcktes den Street Triple RS, med speciella färger, som vinnaren 

av Triumph Triple Trophy kommer att få senare i år. Maskinen presenterades av Carlos Ezpeleta, Dorna Sports Managing Director och Steve Sargent, Triumph Motorcycles Chief Product Officer. 

Tidigare har Marco Bezzecchi 2020 och Raul Fernandez 2021 båda fått motta en Triumph i pris. Den här säsongen tävlar båda i MotoGP.

Den uppdaterade poängsättningen är designad för att återspegla racens otroliga täthet i Moto2. De två tidigare åren så var det inte världsmästaren som vann Triumph Triple Trophy, och ändringarna för 2022 är enligt Triumph utformade för att fördjupa sökande efter alla enastående prestationer.

För 2022 har poängstrukturen reviderats enligt följande:

7 poäng – Bästa tävlingsprogression från start till mål: 7 poäng för den eller de förare som har flest positioner från tävlingsstart till rutig flagga.

6 poäng – Pole position: 6 poäng för den förare som kvalar in på pole.

5 poäng – Snabbaste loppvarvet: 5 poäng för den/de snabbaste föraren/åkarna vid lika snabbaste varv.

Bästa tävlingsprogression belönar förare som hade en bra prestation på söndagen, och som slutade loppet högst i förhållande till sin startposition.

Vid den inledande rundan på Lusail International Circuit var det Celestino Vietti som tidigt tog ledningen tack vare en dominerande uppvisning, med pole position och snabbaste varv.

Vinnaren – den förare som har uppnått flest poäng under hela säsongen – kommer att tilldelas en Triumph Street Triple RS-motorcykel som drivs av den 765 cc trippelmotorn som Moto2-motorn kommer från. Racermotor är en utveckling av den klassledande Street Triple RS 765cc landsvägsmotorcykeln och producerar 138 hästkrafter.