STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Trögt för LiveWire på börsen 

LiveWire Del Mar är på väg.

Harley-Davidsons vd Jochen Zeitz tonar ner LiveWires tröga start sedan man förra månaden klev ombord New York Stock Exchange, i ett försök att sätta fart på investeringar. Men, det har varit en orolig debut för LiveWire med de insamlade dryga tre miljarder kronorna per den 27 september, en summa som ligger långt under de sex miljarder kronor som förväntades i december 2021.

Enligt Zeitz är det viktigt att ta ledningen i den begynnande tillväxten av elektriska motorcyklar med Livewire ONE, även om intresset är svalt i dagsläget inför att fossildrivna modeller fasas ut på flera nyckelmarknader. Under fjolåret såldes 387 LiveWires som flyttades 2021, och prislappen ligger på cirka 338 000 kronor. 

Trots utmaningarna behåller Zeitz en positiv inställning till LiveWire framtid och jämför med elbilstillverkaren Tesla som framgångsrikt motbevisade sin uppstart och som står som ett exempel på vad man kan åstadkomma om man tar över tyglarna.

I en intervju med amerikanska Bloomberg så Zeitz:

-Jag bygger inte varumärken baserat på vad marknaden gör när man blir börsnoterad. Jag tror på strategin att separera varumärkena för att skapa strategisk tydlighet i verksamheten. Jag tar hellre ledningen och jag tror att vi har en unik möjlighet, som alltid är mer riskabel om du är den första ut.

LiveWire förbereder sig för de första leveranserna av sin andra modell, LiveWire Del Mar.