STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Troy Bayliss skadad i cykelolycka

Den trefaldige WorldSBK-mästaren Troy Bayliss. Bild Flickr.

Den trefaldige WorldSBK-mästaren Troy Bayliss, 52 år, skadades allvarlig vid en cykelolycka i Australien förra fredagen. Fallet var så kraftigt att Bayliss drabbades av en bruten C4-kota och ryggskador som kommer att leda till månader av rehabilitering.

Ett uttalande från Ducati Corse: Troy minns inte exakt vad som hände men det verkar som om en annan cykel var på väg mellan två parkerade bilar och att han kolliderade med den cykeln. Det mesta av stöten överfördes genom hans huvud till hans hals, och han förlorade medvetandet. Även om skadorna är allvarliga är hans tillstånd stabilt och han kunde återvända till sitt hem i tisdags för att börja sin återhämtning.

I ett uttalande säger Bayliss: Jag är okej och jag är hemma, men kraschen betyder att jag inte kommer att köra motorcykel förrän jag återfår full rörelse i mina armar och händer. Jag ville verkligen låta alla veta vad som hände, att jag har det bra och att jag kommer tillbaka i lädret så snart jag kan. Mina läkare har varit riktigt positiva, men det finns ingen tydlig indikation på hur lång tid det tar innan jag kan få tillbaka tillräckligt med kontroll för att komma tillbaka på en cykel – kanske några månader, kanske längre, det beror bara på hur återhämtningen går när benen läker upp.