STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Två stora elhojar från Kawasaki 

Balanscykeln Elektroden. Nu är det dags för föräldrarna att köra eldrivet från Team Green. Bild: Kawasaki.

Tidigare i år presenterade Kawasaki sin första elektriska tvåhjuling; en balanscykel för barn – under namnet Elektroden. Till 2023 kommer dock Team Green med två större modeller av eldrivet; en sportmaskin och en nakenhoj. Det som ett resultat av företagets framtida planer på minst tio elektriska och hybrida tvåhjulingar till 2025. Beviset kommer från en uppdaterad avkodare för fordonsidentifieringsnummer (VIN) för 2023 Kawasaki-modeller som släpptes av U.S. National Highway Traffic Safety Administration.

VIN-avkodaren listar två modeller med de okända kodnamnen NX011AP listad ”Super Sport” och NR011AP listad “Sports”. Med tanke på att sportmaskinen Ninja 400 var betecknad som en “Super Sports” och Kawasaki nakenhojen Z400 kallades för “Sports” så kan vi troligen se just en sport och en naken-modell.

Ingen av modellerna NX och NR har någon slagvolym eller några cylindrar samtidigt som de producerar en effekt på 11 kW, vilket ger en elektrisk drivlina. Med 14,8 hästkrafter kommer motorcyklarna att visa en förbättring från den ursprungliga elektriska prototypwen på 13,5 hästkrafter. Den prototypen hade en fyrväxlad manuell växellåda. 

Mest troligt kommer Kawasaki att avslöja sina två elmotorcyklar på Intermot i oktober eller EICMA i november.