STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Två testförare kör helgens MotoGP

Cal Crutchlow är testförare för Yamaha och ersätter Morbidelli i det svenskledda teamet Petronas Yamaha STR. Bild MotoGP.

Efter fem veckor av sommarledighet så drar MotoGP igång till helgen, och vi kommer att få återse två bekanta förare på startlinjen. Dani Pedrosa som har fått ett wildcard och kör för KTM samt Cal Crutchlow som ersätter skadade Morbidelli i team Petronas Yamaha SRT. Britten kommer att köra båda två racen i Österrike och tävlingen på hemmabanan Silverstone. 

Den före detta Honda-föraren Crutchlow körde för Yamahas satellit-team mellan åren 2011 till 2013 och är sedan 2021 den officiella fabrikstest- och utvecklingsföraren för Yamaha. I ett pressmeddelande säger Crutchlow:

-Det är fantastiskt att vara tillbaka hos Yamaha i år som officiell testförare och att kunna kliva in när det behövs är bra för alla parter. Jag ser fram emot att träffa teamet i Österrike, det kommer att finnas några bekanta ansikten för mig eftersom Wilco Zeelenberg var min teamchef i Supersport 2009 och jag tävlade faktiskt mot Johan Stigefelt för ett antal år sedan, så det kommer att bli ett nöje att träffa dem igen.

Det är en tuff uppgift som väntar de båda testförarna, men vi kan skicka med en peppande påminnelse. Under den sista omgången i Valencia 2006 återvände den tidigare världsmästare i Superbike, Troy Bayliss, till MotoGP för att ersätta skadade Sete Gibernau i Ducati. Bayliss vann. Australiensaren är hittills den enda inhopparen som vunnit ett MotoGP-race, men det är inte omöjligt.