STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

TVS, Mahindra & Mahindra utvecklar flexifuel-motorer

Mahindra Mojo 300. Pressbild Mahindra & Mahindra.

Indien strävar efter att ha 20 procent blandad etanol i sitt bränsle till 2025. Landet är en av pionjärerna när det gäller utveckling och tillverkning av fordon med alternativa energikällor. Och, den elektrisk motorcykelmarknad blomstrar, mycket tack vare statliga subventioner avseende elektriska fordon.

Medan framtiden ligger i elektrifiering av fordon är biodrivmedel i form av etanol som blandas i bensin också ett steg mot grönare rörlighet. För närvarande blandas det mesta av Indiens bensin med 8,6 procent etanol. Inom en inte alltför avlägsen framtid, till 2025, försöker Indien att blanda minst 20 procent etanol i bränslen. I linje med detta har vissa tillverkare redan börjat utveckla tekniken för flexfuel-bränsle,  särskilt för tvåhjuliga fordon.

TVS Motor Company och Mahindra & Mahindra har börjat studera livskraften hos flexfuel-utrustade motorer. Även om det riktade genomförandet om 20 procent etanolblandade bränslen i Indien är satt till 2025, rekommenderar regeringen redan bil- och motorcykeltillverkare att studera livskraften hos E100, eller rena etanoldrivna fordon.