STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Tyskland är värd för det 75:e FIM-rallyt 

Ferropolis är ett industrimuseum och en evenemangsanläggning på en halvö i sjön Gremmin. Bild: BVDM.

FIM-rallyt ​​är det äldsta och viktigaste internationella motorcykelmötet, kort och gott FIM ”World Championship” i touring. Det första FIM-rallyt hade Berlin som mål 1936. Eventet hålls årligen i olika länder, och enligt reglerna från FIM. Syftet är att under dagarna tre främja kulturellt utbyte och kulturell förståelse mellan nationer. Förra året var planen att FIM-rallyt skulle äga rum i Italien, men fick ställas in två gånger på grund av coronapandemin. 

Nu hoppas vi att det blir av den 27 till 29 juli i Ferropolis, Wittenberg, Tyskland.

Arrangör är BVDM, den tyska systerorganisationen till SMC, som fick mindre än ett år på sig att planera rallyt. Normalt ansöker man tre år i förväg om att vara värd. Förklaringen ligger i att veckan före arrangerar Danmark FIM Meritum, och platserna för FIM Rally och FIM Meritum bör inte vara längre bort än 80 mil, då många deltar under båda träffarna. Därför ställde BVDM upp med kort varsel. Arrangören började från grunden och har haft fullt upp, därför har det än inte varit möjligt att registrera sig.

Det kommer att bli ett annorlunda FIM-rally där man för första gången håller till i ett unikt tekniskt museum. Med ett stödprogram i alla tre grannstäderna, som ser fram emot motorcyklisternas besök.

Här kan du hålla dig uppdaterad: https://bvdm.de/aktivitaeten-und-fahrspass/FIM-DMSB/swe/index_swe.php