STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Utställning med Lill-Lövis och Cake 

Stefan “Lill-Lövis” Johansson i sin studio hemma i Santa Monica, Kalifornien. Bild: Stefan Johansson Instagram.

Den svenska före detta F1-föraren Stefan ”Lill-Lövis” Johansson arbetar sedan många år tillbaka som konstnär hemma i Los Angeles, USA. Den 14 januari bjuder han tillsammans med den svenska tillverkaren av elmotorcyklar in till konstutställning och provturer på Marina del Rey i LA. Besökarna kommer även att få se en exklusiv visning av Stefans nya minidokumentär, “The Apex”, följt av en frågestund med Stefan. Konstverk kommer att finnas till försäljning vid evenemanget.

Stefan Johansson tillbringade större delen av sitt liv med att köra bilar, med en tioårig karriär i Formel 1, där han tävlade för team som Ferrari och McLaren. Han vann det prestigefyllda Le Mans 24-timmarsloppet för Porsche.

Parallellt med motorkarriären hade han alltid ett starkt intresse för konst och design, men det var inte förrän hans nära vän och förarkollega Elio De Angelis dödades i en racingolycka 1986 som han bestämde sig för att plocka fram en duk och en pensel för att måla något till hans ära.

34 år senare har detta utvecklats till ett nytt sätt att leva och han spenderar nu samma tid och fokus på att fullända hantverket att vara en konstnär som när han tävlade. Stefan har sitt hem och sin studio i Santa Monica, Kalifornien.