STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Världens bästa Honda MC-tekniker ska utses

Honda kommer att hålla den första Honda Global Motorcycle Technician Contest, en kompetenstävling för märkets servicepersonal runt om i världen. 

Syftet med denna tävling är att ytterligare förbättra kompetensen hos servicepersonal som dagligen stödjer tryggheten och säkerheten för kunder runt om i världen. Samt att främja ömsesidig kommunikation. 

I ett pressmeddelande skriver Honda att av de cirka 89 000 servicemedarbetarna världen över valdes 23 ut som representanter efter att ha vunnit tävlingar som hölls av deras återförsäljare i respektive länder och regioner.

Tävlingen består av tre kategorier: Kunskapstävling (mekanism och underhållskunskap), Off-Vehicle-tävling (demontering/montering, mätning och justering), och On-Vehicle-tävling (diagnos, reparation och kompletteringsbesiktning). Deltagarna tävlar om noggrannhet och snabbhet vid inspektion, diagnos och reparation av motorcyklar med hjälp av rätt kunskap, färdigheter och processer som krävs av servicepersonalen.

Det är första gången Honda håller en global kompetenstävling för servicepersonal, och den är planerad att hållas vart fjärde år.

Tävlingen genomförs på söndag den 8 oktober vid Honda Technical College Kanto i

Fujimino-shi, Saitama, Japan. Motorcyklarna som används är; Super Cub 110 i klassen under 250 kubik och CB650R i klassen 250 kubik och över.