STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Vattenfall och CAKE skapar fossilfri elhoj

Framtidens helt fossilfria elmotorcykel. Pressbild Vattenfall och CAKE.

Segmentet för elektriska motorcyklar på den svenska marknaden kanske inte är något att skryta om i dagsläget med totalt 631 hojar i trafik. Men, det händer mycket och snabbt inom detta segment. Tekniken blir allt bättre med flera genombrott avseende hastighet och räckvidd. 

Nu planerar Vattenfall och svenska CAKE att ta fram en helt fossilfri motorcykel, från början till slut. Samarbetet kombinerar tvärvetenskaplig kompetens mellan Vattenfall och CAKE. Samt även specialister utifrån på resan mot den fossilfria motorcykeln som ska vara klar för serietillverkning 2025.

-Detta stärker verkligen vår förmåga att ytterligare inspirera till rena transporter, tillsammans med Vattenfalls fantastiska kraft, deras initiativ och tydliga mål”, säger Stefan Ytterborn, VD och grundare på CAKE i ett pressmeddelande.

Det svenska statliga energiföretaget Vattenfall och CAKE strävar båda mot en fossilfri framtid och det är Vattenfalls mål att möjliggöra ett fossilbränslefritt boende för nästa generation. 

Enligt Annika Ramsköld, som är chefen för Corporate Sustainability på Vattenfall, så är detta samarbete ett utmärkt exempel på hur de kan bidra med fossilfri kunskap och expertis kopplat till distributionskedjan för en specifik produkt. Projektet kommer inte att använda fossilt bränsle vid någon punkt från tillverkningsprocessen och under hela produktens livscykel.