STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Vespa firar Piaggio:s 140 år

Vespa 140th of Piaggio. Bild: Piaggio.

Piaggio fyller 140 år och Vespa firar med en specialutgåva, den mest exklusiva någonsin i historien av världens mest kända och älskade skoter.

Tillverkas i ett begränsat antal av 140 skotrar och endast tillgänglig i fyra dagar under Vespa World Days 2024-rallyt från 18 till 21 april. Den kan beställas på www.vespa.com eller på plats i Vespa Village i Pontedera, Italien.

Specialversionen kännetecknas av blått och ljusblått på en vit bas som interagerar med den klassiska grafiken och det nya Vespa-monogrammet, samt 140-årslogotypen. 

Den nya Vespa 140th of Piaggio drivs av den 300 High Performance Engine med en cylinder, vätskekylning och elektronisk insprutning. Effekt på 17,5 kW (23,8 hästkrafter. Ljusklustren är full LED, inklusive den karakteristiska låga strålkastaren, medan instrumenteringen bibehåller den eleganta cirkulära formen, men den är nu helt digital, en lösning som dra nytta av funktionerna som tillhandahålls av Vespa MIA-anslutningssystemet, tillgängligt som tillbehör.

Nyckellöst systemet, som gör att tändningen kan slås på utan att behöva en traditionell nyckel. På säkerhetsfronten levereras den som standard med ASR elektronisk traction control och ett ABS-låsningsfritt bromssystem.

Vespa 140th of Piaggio kan förses med en rad mycket snygga tillbehör, inklusive en stor bakre läderväska av högsta kvalitet med Vespa-logotypen samt främre och bakre bagagehållare samt en stor vindruta och krockbågar.