STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Vi testade Yamaha Booster i Amsterdam

Yamaha Booster finns i två modeller, här el-cykeln som gör 25 kilometer i timmen.

Igår var MC-Folket i Amsterdam och provkörde nya Yamaha Booster en moped klass 1 – med pedaler och eldrift som ger en rejäl skjuts i stadstrafiken. Amsterdam är en av många storstäder i Europa som inom kort siktar mot nollutsläpp, vilket gör att allt fler riktar blicken mot el-hojar som transportmedel. MC-Folket vill hänga på resan framåt när det kommer till nya modeller, anpassade för nya förhållningssätt. Och, vi såg betydligt fler trampcyklar och eldrivna hojar under vår färd läng kanalerna i centrum.

Det var i mars förra året som Yamaha presenterade sina planer för en serie elektriska modeller i Europa under sin Switch ON-strategi. 

Först ut var elskotern Neo’s, som vi provkörde just här i Amsterdam förra våren. 

Sedan dess har tre el-cyklar lanserats och nu kommer två nya Urban Mobility-modeller under namnet Booster. En el-cykel och el-moped klass 1.

Booster har en modern design med en frontram i aluminium. Mopeden är utrustad med Yamahas ultrakompakta drivenhet dom ger ett maximalt vridmoment på 75 newtonmeter. Den assisterad topphastighet ligger på 45 kilometer i timmen, och räckvidden lovar upp till 110 kilometer i läget +ECO för en förare på 75 kilo. 

De feta däcken ihop med 80 millimeter framgafflar gör att den rör sig smidigt över ojämnheter, och bromsningen är mjuk tack vare 180 millimeter skivbromsar bak och fram. Du kommer att läsa om provkörningen i MC-Folket.