STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Vinales och Yamaha går skilda vägar från idag

Maverick Vinales och Aleix Espargaro körde senast i samma team 2016, Suzuki. Nu blir det Aprilia. Bild MotoGP.

Idag bekräftade Yamaha att parterna går skilda vägar med omedelbar verkan, efter Vinales avstängning från MotoGP österrikiska Grand Prix förra veckan. Detta är det första tillfället som en förare har skilt sig från ett team med omedelbar verkan sedan KTM avsatte, den redan avgående, Johann Zarco från fabriksteamet efter MotoGP i San Marino 2019.

Maverik var redan inställd på att lämna Yamaha i slutet av säsongen 2021 efter att han tidigare i somras valde att avsluta sitt tvååriga kontrakt i förtid. I måndags, den 18 augusti, signerade han kontraktet för Aprilia 2022. Ett ettårigt avtal med en option för 2023.

Spanjorens plötsliga slut med Yamaha lämnar honom nu helt fri att tävla för ett annat team om möjligheten dyker upp. Det betyder att dörren är öppen för att göra racedebut för sitt nya team redan den här säsongen, om Aprilia önskar det.

På Silverstone nästa helg kommer Yamaha-testförare Cal Crutchlow att köra i fabriksteamet, och Moto2-föraren Jake Dixon kommer att göra sin MotoGP-debut för Petronas SRT, som Franco Morbidellis ersättare. Bredvid Valentino Rossi.