STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Vissa Norton V4 SS säkerhetsfel

Norton V4 SS. Pressbild från Norton.

De Norton V4 SS sålda mellan 2019 och början av 2020 återkallas omedelbart efter att allvarliga säkerhetsfel har avslöjats.

Norton Motorcykel har bekräftat att de håller på att återkalla sin V4 SS-sporthoj efter att ett dussintals fel och säkerhetsproblem upptäcktes på enheter vilka såldes till kunder under 2019 och tidigt 2020, under den nu avskedade ledningsgruppen.

En granskning av produktionsmetoder och kvalitetskontroll av Nortons nya företagsstruktur, vilken representerar nya ägaren TVS Motors, avslöjade att specifikationen kopplad till V4 SS har hela 35 olika fel som kan försätta föraren av motorcykeln i fara.

Även om TVS och den befintliga ledningen betonar att även om ”nya” Norton inte var involverad i produktionen och leveransen av dessa hojar och inte ansvarar för orsaken till felen vidtar man frivilligt vissa åtgärder under ledning av brittiska Driver and Vehicle Standards Agency, DVSA, för att hjälpa till med potentiella säkerhetsproblem och för att säkerställa Nortons goda namn framöver.

Norton har blivit rekommenderas av likvidatorerna att berörda ägare kan göra krav på reparationskostnaderna till likvidatorn NMUL Realisations Ltd.