STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Wayne Rainey gör comeback på sin YZR500 -92

Wayne Rainey vid sina mästerskapshojar. Bild: Goodwood.

Den trefaldige GP500- världsmästaren Wayne Rainey gör comeback med sin Yamaha YZR500 från 1992. Den hoj han vann sin tredje mästerskapstitel på samma år. De två andra titlarna körde amerikanen hem 1990 och 1991.

Platsen är Goodwood Festival of Speed, på Goodwood House, West Sussex, England.

Rainey, som är som president för MotoAmerica, har tidigare gjort ett fåtal turer på en kraftigt modifierad Yamaha R1 landsvägscykel. Nu har Yamaha använt nya innovationer för att låta YZR500 styras helt med händerna.

Det under Italiens Grand Prix 1993 i Misano som hans karriär tog slut efter en olycka som förlamade honom från bröstet och nedåt. Rainey var då på väg mot en fjärde titel i rad, efter en tuff duell mellan honom och landsmannen Kevin Schwantz.

I en intervju publicerad på Goodwoods hemsida säger Rainey:

-Jag är otroligt glad över att inte bara vara med på min första Goodwood Festival of Speed ​​i sommar, utan att få köra min 1992 Yamaha YZR500 uppför den berömda backen. Det är verkligen en gång-i-livet-möjlighet och en som jag bara inte kunde missa.

-Jag vill tacka Yamaha Motor Company för att de anpassade min 1992 YZR500 och MotoAmerica för att ha hjälpt till med hela projektet samt The Duke of Richmond för att göra detta möjligt Jag kan inte vänta med att träffa fansen som kommer från hela världen till Goodwood Festival of Speed.

Eventet Goodwood Festival of Speed hålls mellan den 23:e och 26:e juni i sommar.