STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

XCELL drivs med vätgas

Konceptmotorcykeln XCELL drivs av vätgas. Bild: XCELL.

Redan för ett år sedan visades konceptmaskinen XCELL upp i samband med China International Motorcycle Exhibition. Bakom XCELL står Shanghai X-Idea Industrial Design Company, och de tog i somras emot pris i Red Dot Design Concept.

Skaparna föreställer sig den framtida motorcykeln som en vätgasdriven maskin, med en räckvidd på cirka 200 kilometer och en topphastighet på 200 kilometer i timmen. Föraren ska kunna justera inställningar för att passa deras specifika ergonomiska behov; styret, fotpinnarna och sadeln är elektroniskt justerbara, med sport-, fritids- och komfortförinställningar för att passa olika förare och förhållanden.

X-Idea har även tagit med ett intelligent aktivt säkerhetssystem som involverar en bärbar enhet placerad på föraren medan de kör fordonet. Detta hjälpmedel som X-Idea specifikt nämner inkluderar hjälp för ökad syn vid mörkerkörning, holografisk projektionsteknik och förutsägelse av ”blinda” kurvor som gör att motorcykeln och föraren effektivt kan se runt hörn och krökningar medan de kör.

Onekligen är det spännande att se vad framtiden har med sig när det kommer till hojar.