STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Yamaha, Ducati och Indian släpper nya elcyklar 

Indian eFTR-huligan 1.2. Bild: Indian Motorcycles.

Trots prat och teasers från stora MC-tillverkare har hittills bara en handfull vanliga levererat elmotorcyklar i sina sortiment. Nyligen gick Yamaha, Ducati och Indian ut och presenterade sina nya e-cykelmodeller, när de i bakgrunden utvecklar elektriska motorcyklar.

Yamaha lanserar sina nya klass 3 elcyklar Wabash RT och CrossCore RC

Yamahas två nya modeller är klass 3 elcyklar, vilket innebär att de är pedalassisterande upp till 77 kilometer i timmen. Båda har den nya PWSeries ST-drivenheten, som använder fyra sensorer (hastighet, pedalmoment, vevrotation och lutning/nedgång) för att ständigt justera krafttillförseln. Båda utrustade med 500Wh integrerade batterier och fyra strömlägen; power assist: Eco+, Eco, Standars och High. Fins tillgängliga hos Yamaha-återförsäljare från och med i sommar.

Vi har tidigare skrivit om Ducati Futa som är tillverkarens första elektriska landsvägscykel. Den är mer fokuserad på sportprestanda och aerodynamik än Yamahas modeller. 

Indian kommer med sin eFTR-huligan 1.2 där tillverkaren har samarbetat med Super73 för att bygga en liten retro i minicykelstil. Cykeln är baserad på Super73s S2 och har några detaljer som en hyllning till FTR:s kåpa, en LED-strålkastare, tjocka däck, ett omplacerat batteri och en inverterad framgaffel.