STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Yamaha lanserar vision för säkerhet

Pelarna som stöder Jin-Ki Kanno × Jin-Ki Anzen Safety Vision. Bild: Yamaha.

Yamaha har slagit fast att den ultimata kombinationen av teknik och utbildning kommer att göra våra vägar till en säkrare plats. Och, för att lyfta säkerheten har tillverkaren skapat det som kallas Yamaha Safety Vision. Systemet tillkännagavs tidigare denna månad, efter att Tracer 9 GT+ tourer debuterade på MC-mässan i Milano, och visade upp en radarstyrd enhetlig bromslänk som förbinder föraren närmare motorcykeln.

Yamaha fortsätter arbetet med fler alternativ för säkerhet, och projektet leds av Jin-Ki Kanno och Jin- Ki-Anzen. 

I ett pressmeddelande skriver Yamaha:

Jin-Ki Kanno × Jin-Ki Anzen Safety Vision centrerar våra säkerhetsinsatser på teknik, användarfärdigheter och anslutningsmöjligheter och uttrycker Yamaha Motors unika tillvägagångssätt för att skapa en värld fri från olyckor tillsammans med våra kunder, där användarna kan uppleva glädjen och Kando* som kommer av att utveckla sina egna färdigheter och förmågor samtidigt som de har roligt.

Kando är ett japanskt ord för de samtidiga känslor av djup tillfredsställelse och intensiv spänning som vi upplever när vi möter något av exceptionellt värde.

Företagets president och verkställande direktör, Yoshihiro Hidaka, är övertygad om att säkerhetsteknik och förarhjälpmedel är nästa steg.

I den nya förvaltningsplanen på medellång sikt (2022–2024) som tillkännagavs i februari i år, gjorde Yamaha Motor hållbarhet till en ny pelare i sina företagsaktiviteter och prioriterar flera icke-finansiella indikatorer för att öka det sociala värdet. I syfte att skapa värde i ett nytt mobilitetssamhälle är ”säkrare körning och användarnas sinnesfrid” en av de rubriker under vilka Yamaha Motor vill få kontakt med människor och frodas som företag.