STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Yamaha Motor använder återvunnen polypropen 

Bild: Yamaha.

Yamaha Motor meddelar att de har lyckats utveckla ett högkvalitativt och miljövänligt återvunnet polypropen (PP)-material som kan användas för den huvudsakliga exteriöra karossen för motorcyklar. Företaget kommer att börja använda det nya råmaterialet för de viktigaste 2023-pendlarmodellerna för marknaderna i Sydostasien.

Den japanska tillverkaren har drivit på utvecklingen och användningen av återvunnen PP i sina produkter sedan en tid tillbaka, men detta nyutvecklade material erbjuder ännu högre nivåer av styrka och kvalitetsutseende jämfört med konventionella återvunna material.  

Med användningen av denna miljövänliga återvunna PP i framtiden, planerar Yamaha Motor att höja användningsförhållandet för sådana återvunna material i motorcyklar och gradvis införa materialet även i andra produktkategorier.

I linje med Yamaha Motor Group Environmental Plan 2050, siktar Yamaha Motor på att uppnå koldioxidneutralitet genom alla sina affärsaktiviteter – inklusive hela leveranskedjan – till 2050. För att förverkliga detta har företaget satt som mål att byta till 100 procent hållbara material till 2050, och kommer att utöka sina ansträngningar för att ta till sig gröna och andra återvunna material för sina produkter.