STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Yamaha Ténéré 700 Raid är på gång

Prototypen av Ténéré 700 Raid presenterades vid EICMA i november ifjol. Bild: MC-FOLKET.

I samband med EICMA-mässan i Milano i slutet av förra året visade Yamaha upp en prototyp av Ténéré 700 Raid. Nu visar nya patentbilder hur produktionsversionen kommer att se ut när den senare andar ute hos återförsäljare.

Hojen vi såg på mässan, se bilden ovan, är inte fullt ut densamma som den blivande produktionshojen.

Den största och mest märkbara skillnaden finns i karossen, och bränsletanken. Den nuvarande hojens 16-liters tank har reviderats kraftigt, med en ny lågnivåtank som är betydligt bredare. Det finns ännu inga uppgifter på kapaciteten för den nya designen. Sannolikt är att det bir en tank på 20 liter eller mer, vilket avsevärt förbättrar maskinens räckvidd.

Den nya karossen har även krockskydd som är inbyggt i designen, med gjutna skydd som täcker de bredaste och mest sårbara delarna av tanken. Mer skydd kommer i form av en rejäl skydds-platta, som löper över hela motorns längd och slutar under fotpinnarna. Se nedre bilden.

Produktionsmaskinen är enligt patentet även utrustad med en låg främre stänkskärm, vilken sannolikt finnas som ett tillbehör. 

Osäkert är när Ténéré 700 Raid landar hos återförsäljare. Även om det är tydligt att designen och funktionerna befinner sig i ett framskridet utvecklingsstadium. 

Nu återstår det att se om den kommer under 2022 eller 2023.

Patentbild på nya Ténéré 700 Raid. Bild: Yamaha.