STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Yamaha TY-E 2.0 Electric Trials Bike

Yamaha Motor utvecklar TY-E 2.0 Electric Trials Bike. Bild: Yamaha Motor.

Motor tillkännagav idag att de har utvecklat den elektriska trialcykeln TY-E 2.0 och planerar att delta med motorcykeln i utvalda omgångar av 2022 FIM Trial World Championship.

2021 granskade företaget Yamaha Motor Group Environmental Plan 2050, vilken formulerades 2018, och satte upp ett nytt mål att sikta på koldioxidneutralitet genom alla sina affärsaktiviteter. Inklusive över hela livscyklerna för sina produkter till 2050.

Projektet för att utveckla TY-E 2.0 pågår som en unik Yamaha-strategi för att uppnå koldioxidneutralitet. Under sitt FUN x EV-utvecklingskoncept syftar TY-E 2.0 till att ge roligare körning genom att dra fördel av de egenskaper som är unika för elfordon – kraftfullt lågt vridmoment och stark acceleration.

TY-E 2.0:s utveckling gick vidare baserat på den första TY-E-modellen som tillkännagavs 2018, och har en nydesignad monocoque-ram gjord av kompositlaminat som innehåller en elektrisk kraftenhet med förbättrad prestanda genom en kombination av mekaniska delar och elektronisk kontroll. Här finns även ett nyutvecklat lättviktsbatteri med cirka 2,5 gånger kapaciteten från den tidigare modellen.

TY-E 2.0 kommer att ställas ut på den 49:e Tokyo Motorcycle Show den 25-27 mars.