STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Yamahas och Ducatis last fast

Fartyget Ever Given. Foto Flickr.

Det har varit ett frustrerande år för motorcykeltillverkare. Utöver komponentbrist och leveranskedja som har drabbat motorcykelindustrin, bland flera andra, så satt både Yamaha och Ducati fast med tusentals produkter och komponenter på fartyget MV Ever Given. Skeppet som gjorde rubriker i april då det blockera Suezkanalen.

Yamaha Motor Europe släppte en video till sina kunder och återförsäljare där de bad om ursäkt för sena leveranser. För motorcykeltillverkare har de globala frakt- och leveransfrågorna blivit värre än förväntat.

Produkter är fortfarande fast på skeppet för när fartyget lossnade så grep myndigheterna fartyget och dess last med 18 000 fraktcontainrar. Myndigheterna håller fartyget och lasten till dess att deras krav är uppfyllda, att det japanska rederiet Evergreen Marine, som driver Ever Given, betalar nästan en miljard dollar för störningen. För tillfället befinner sig fraktfartyget vid Bittersjöarna, som ingår i Suezkanalen.

Även om man uppnår en gemensamt uttalande finns det inte ens några kranar som är tillräckligt stora för att lossa fartyget i den regionen i världen.

Yamaha är inte den enda tillverkaren som påverkas av situationen. Ducati har också containrar strandsatta på fartyget.