STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Zaizer presenterar Electrocyckle

Electrocyckle, pressbild från Zaizer Motor.

Med dubbla elmotorer och ett kraftfullt batteri på 17,3 kWh noterar den amerikanska hojen en toppfart på 193 km/timmen. Och, den är pigg redan från start, 0 till 96 km/tim på låga 3,6 sekunder. Därtill en räckvidd på hela 48 mil på en laddning, det är riktigt bra för en tung pjäs. 

Om du aldrig tidigare hört talas om märket så är det inte konstigt. Zaizer Motor är ett relativt nytt, driftigt startup-förtag med bas i Colorado, USA. Man har ägnat två år att ta fram hojen. Miljö och säkerhet har legat i fokus.

Hela motorcykeln kommer att byggas för att vara helt återvinningsbar. Hojen har uppladdningsbara och utbytbara batterier, med regenerativ bromsning samt avancerade säkerhetsfunktioner inklusive närhetssensorer.

Från företagets webbsida: EV-åldern (eldrivna fordon) är en möjlighet för världen att tänka om, beträffande vad en motorcykel borde vara. 

Electrocyckle kommer att lanseras vid årsskiftet 2021/2022.  Om och när hojen kommer till Europa är oklart men optimismen är stor och siktet högt ställt hos företaget Zaizer Motor.