STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Zero fick utmärkelsen Maudes Trophy 

Bild: FIM.

Maudes Trophy är ett pris som instiftades 1923 av George Pettyt, ägare till Maudes Motor Mart i London. Utmärkelsen kom till för att främja ett opartiskt observerat uthållighetstest för motorcyklar. Pettyt donerade en silvertrofé för Auto Cycle Union (ACU) att dela ut årligen. ACU är en brittisk organisation för alla former av motorcykelsport och med 550 klubbar som organiserar över 3000 evenemang varje år. Organisationen är anslutna till FIM, Fédération Internationale de Motocyclisme. 

Den senaste utmärkelsen delades ut till elmotorcykeltillverkaren Zero Motorcycles som tog ett par DSR/X-maskiner på en 193 mil lång tur med snö, is och minusgrader. En färd som tog 60 timmar, både under dag och natt. Enligt ACU:s rapport stannade teamet på sju personer bara för att ladda sina motorcyklar och för att byta förare.

Utmärkelsen delades ut den 2 december under FIM Awards ceremoni i Liverpool, England. Totalt sett är Zero den 11:e tillverkaren som fullföljer Maudes Trophy sedan starten för 100 år sedan. Det är också den första elmotorcykeltillverkaren att vinna priset.