STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

2022 Honda CB500 F/X/R får mer bromskraft

 
Honda CB500F modell 2021, i väntan på att Honda släpper bilder på nästa års version. Bild: Honda MC. 

Det ryktas om att Hondas parallella 500cc-modeller kommer att uppdateras för nästa år. Enligt de homologeringsdokument som Honda har lämnat in i Europa så pågår arbetet med att utveckla de tre modellerna i CB500-serien; nakenhojen CB500F, äventyraren CB500X och sportmotorcykeln CBR500R.

Trion får en matchande uppsättning uppdateringar, men det kommer inte att göras några ändringar av motorn utan fokus ligger främst på chassit. Bland annat nämns att den främre bromsskivan, 310 mm på modellen CB500X och 320 mm på CB500F och CB500R, kommer att ersättas av två bromsskivor. Det finns idag inga specificerade mått på skivorna. Vi kan även vänta oss en förändring av gaffeln, åtminstone i själva design för att rymma ett extra bromsok.

I övrig ska trion i sort behålla samma vikt och effekt, dock kommer CB500X att väga två kilo mer än tidigare modellen, antingen genom mer utrustning eller med en större tank. Modellerna X och R väntas bli fem millimeter bredare medan F blir tio millimeter bredare. CB500R kan även få ett bredare styre.